Drugošolci so s svojimi starši tudi v tem letu pridno zbirali star papir in s prisluženim denarjem so si pripravili prijetno druženje v domu na Frati.

V ponedeljek, 11. 6. 2018, je bilo nenavadno jutro, saj drugošolcem ni bilo potrebno zgodaj vstati in oditi v šolo. V šoli so se namreč zbrali šele ob 15. uri, z velikimi potovalkami, spalnimi vrečami, nahrbtniki, pohodniško oblečeni in razpoloženi. Šolske torbe so pustili kar doma. Najprej so se z avtobusom odpeljali do Globodola, potem pa so si oprtali nahrbtnike in zagrizli v hrib proti Domu na Frati. Čeprav so bili vsi opremljeni z veliko mero pohodniške dobre volje in vztrajnosti, so si z veseljem oddahnili na postajah označenimi z baloni in se na njih nasmejali ob sicer znanih gibalnih igrah.

Pred domom sta jih pozdravila prijazna gostitelja Karmen in Marjan Novak in polne mize slastnih češenj. Najprej so si ogledali dom in si pripravili ležišča, potem pa krenili naprej v gozd. Iz naravnih materialov so oblikovali različne umetnije in jih kar sami tudi fotografirali.

Nadaljevali so na travnatem igrišču s štafetnimi igrami. Koliko športnega spodbujanja, prijateljskega navijanja in športnih vzklikov je bilo slišati! Zgodil se je tudi kakšen padec in nastala kakšna praskica, ampak vse so drugošolci pogumno prenesli.

Večerjo so si pripravili sami. Na palice, ki so jih prinesli s seboj, so nataknili hrenovke in jih ob pomoči gospoda Marjana ravno prav zapekli. Mmmm, kako so teknile! Po večerji so se malo umirili in brali v skupinah, potem pa »žur« do poznih večernih ur.

V postelje so odšli utrujeni, a dogodivščine minulega dne večini niso dovolile takoj zaspati. Zaupno hihitanje je postopno postalo čedalje tišje in redkejše.

Zbudili so se v čudovito jutro. Uredili so se, pospravili svoje stvari in na teraso jih je zvabil vonj po slastnih palačinkah. Strinjali so se, da tako dobrih, kot jih speče gospod Marjan, še niso jedli.

Poslovili so se od gostiteljev in od njih dobili lepo pozornost in pohvalo, da so res pridni šolarji.

Tudi v dolino so se odpravili peš, bogatejši za še eno izkušnjo in z željo, da kaj podobnega hitro spet ponovijo. Skupaj, seveda!

Iskrena hvala Domu na Frati za gostoljubje in potrpežljivost.

drugošolci in učiteljice Darja, Staša, Karmen in Petra

Dostopnost