V petek, 7. februarja, je v naši šoli potekala proslava ob slovenskem kulturnem prazniku. V uvodu je zbrane nagovoril ravnatelj, ki je poudaril pomembnost kulture kot odnosa med učenci in učitelji, med sodelavci, sošolci.

Učenci izbirnega predmeta gledališki klub so v dramski igri uprizorili Prešernovo prijateljevanje z Matijo Čopom in Andrejem Smoletom. Letos hkrati obeležujemo 500 let rojstva Adama Bohoriča, zato smo izvedeli nekaj tudi o tem pomembnem slovničarju.

Prireditev so popestrili pevci mladinskega pevskega zbora ter plesalci interesne dejavnosti plesne igre. Solo nastop je imela tudi učenka Eva Zupančič, ki se je predstavila s pesmijo Vsi ljudje hitijo.

Po prireditvi je učence v učilnicah obiskal tudi sam Prešeren s košaro fig.

Ta dan je za učence, nadarjene na likovnem področju, potekala tudi likovna delavnica, ki jo je ob učiteljici za likovno umetnost Aleši Sušnik Škedelj vodil poseben gost, novomeški slikar Jože Kotar. V prostoru pred knjižnico so pod skupnim naslovom Daruma razstavljena njegova dela.

Z gostom smo na koncu opravili tudi intervjuju in tako izvedeli več o njegovem pogledu na slikarstvo, kulturo in pomen umetnosti za mlade. Vsebino intervjuja bomo objavili v šolskem glasilu.

 

Nadja Jarc, članica novinarskega krožka

 

Dostopnost