Med jesenskimi počitnicami smo se trije učenci Osnovne šole Toneta Pavčka udeležili ekskurzije v Pariz.

Za ogled  francoske prestolnice smo imeli na voljo tri dni. Prvi dan smo se sprehodili do Montmartra in si ogledali baziliko Sacre Coeur. V večernih urah pa smo se z ladjico odpeljali po reki Seni na panoramski ogled mesta luči, kot ga mnogi imenujejo. Kasneje smo se povzpeli še na simbol mesta Pariz, to je Eifflov stolp, s katerega smo uživali v čudovitem razgledu.

Naslednji dan smo si ogledali znameniti predel mesta kjer se nahajajo Napoleonova grobnica, muzej Louvre, ki je tretji največji muzej na svetu, Pariška opera, mestna hiša, pogorela katedrala Notre Dame, ki so jo v času našega obiska obnavljali, ter Latinska četrt, ki je izjemno zanimiva, živahna in barvita.

Zadnji dan pa smo preživeli v zabaviščnem parku Disneyland, v katerem je vsakdo našel nekaj zase. Ogledali smo si tudi Disney parado na temo noči čarovnic, ki je navdušila mnoge obiskovalce ter jim pričarala nasmeh na lica.

Pariz je izredno raznoliko in živahno mesto, ki nikogar ne razočara, kraj ki te navdihne in navduši z vso svojo posebnostjo.

 

Pia Fornezzi Rezelj

Dostopnost