V četrtek, 28. 11. 2019, je v naši šoli potekalo odprtje razstave 13. otroške likovne ustvarjalnice. Med obiskovalci je bilo kar nekaj ustvarjalcev in njihovih mentorjev. Na razstavi je imel govor tudi umetnostni zgodovinar Jožef Matijevič. Program je popestril oktet deklet iz mladinskega pevskega zbora z uglasbeno pesmijo Popotnik in učenka solistka, ki je zapela pesem Beli cvet.

Po razstavi likovnih del je sledil dobrodelni bazar. Učenci in učitelji smo na stojnicah prodajali izdelke, ki smo jih delali na torkovih delavnicah. Prodajali smo voščilnice, adventne venčke, šivane izdelke, gumice za lase, naravna mila, božične piškote, namizne igre, lesene smrečice, sveče, obeske, okraske za na smreko, šale, broške in kapice. V posebnem kotičku s pripravljeno zimsko sceno so se obiskovalci lahko tudi fotografirali. Imeli smo bukvarno in bogat srečelov s kar 680 dobitki, za kar se zahvaljujemo vsem sponzorjem za podarjene prispevke.

Bazarja se je udeležilo veliko učencev, staršev in ostalih obiskovalcev. Vzdušje je bilo božično in ves čas so se vrtele božične pesmi.  Zbrana sredstva bodo namenjena v šolski sklad.

Nadja Jarc in Eva Zupančič, članici novinarskega krožka

Dostopnost