V ponedeljek, 9. 3. 2020, je v novomeškem Rotovžu potekal že 30. regijski otroški parlament, ki ga je organiziralo Društvo prijateljev mladine Mojca Novo mesto. Prisotnih je bilo 29 parlamentarcev iz 24 občin JV regije.

Našo šolo je na srečanju zastopal Tevž Kupljenik, učenec 8. b.

Na samem začetku so parlamentarci potrdili predlagano delovno predsedstvo, sledili pa so pozdravni nagovori župana MO Novo mesto Gregorja Macedonija in predsednice DPM Mojca Marjete Ferkolj. Za kulturni del so s svojim nastopom poskrbeli učenci Glasbene šole Marjana Kozine.

Po predstavitvi parlamentarcev v uvodnem delu je sledilo delo v 4 skupinah. Razpravljali so o temi Moja poklicna prihodnost. Glavni cilj je bil predstaviti primere dobrih praks iz šolskih okolij ter podati predloge za naprej. Sledila so poročanja in razprava po poročilu vsake skupine ter skupna razprava. V sklepnem delu so potekale tudi volitve 10 delegatov, ki se bodo udeležili nacionalnega otroškega parlamenta.

Tevž je svoje delo opravil odlično.  Zelo aktivno in konstruktivno je sodeloval v skupinskem delu ter tudi v kasnejši razpravi, našo šolo pa bo predstavljal tudi na nacionalnem otroškem parlamentu, ki bo 6. aprila v veliki dvorani Državnega zbora v Ljubljani.

 

Mentorica OP Mojca Novak

Dostopnost