Od 15. do 26. marca 2021 bomo v sklopu projekta Eko šole Ne zavrzi oblek, ohrani planet! in projekta Erasmus+ organizirali izmenjavo oblačil, igrač in šolskih potrebščin. Kljub okoliščinam smo se odločili, da tudi letos opozorimo na naraščajoče težave zaradi prevelike potrošnje in ogromne količine odpadkov, ki jih vsakodnevno proizvedemo. Ne želimo ostati samo pri besedah, ampak bi radi tudi ukrepali in aktivno pripomogli k zavedanju in reševanju problema onesnaževanja.

Izmenjava oblačil, igrač in šolskih potrebščin

Od ponedeljka, 15. marca do petka, 19. marca 2021, od 7.00 do 8.20 bomo v knjižnici sprejemali stvari. Vsak učenec lahko prinese največ pet predmetov oz. kosov oblačil. Za prinesene predmete bodo učenci dobili kupončke, ki jih bodo nato lahko zamenjali za željene stvari. Reklamnih majic in plišastih igrač ne sprejemamo, saj so le-te prejšnja leta ostajale. Predmeti oziroma oblačila morajo biti čista in cela.  

Vse bomo fotografirali in objavili v fotogaleriji šolske spletne strani. Vsi predmeti bodo označeni s številko, oblačila bodo imela pripisano tudi velikost.

V tednu od ponedeljka, 22. marca do petka, 26. marca 2021, od 7.00 do 8.20 bodo učenci lahko unovčili svoje kupončke tako, da bodo sporočili številko predmeta, ki ga želijo. Rezervacije niso možne.

Predmete, ki bodo ostali, bomo podarili dobrodelnim organizacijam.

Lepo vas vabimo, da se nam pridružite in nas podprete pri naših prizadevanjih. 

Ekipa projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet      

                   

Ravnateljica                                                  

Majda Čengija

Dostopnost