Na deseto državno tekmovanje iz angleščine, ki je v organizaciji društva učiteljev angleščine IATEFL Slovenia potekalo 15. aprila 2021, se je uvrstilo 190 slovenskih sedmošolk in sedmošolcev, med njimi tudi 3 učenci naše šole. V manjših skupinah so se predstavili s kratkim igranim filmom.

Namen letošnje teme, ki so jo organizatorji poimenovali ‘Home Alone’, je bil pokazati iznajdljive načine preživljanje prostega časa v času epidemije, pri tem pa aktivno uporabljati angleški jezik. Sedmošolci in sedmošolci so ustvarili zgodbe, v katerih so se znašli sami doma in jih je dajal dolgčas. Razmišljali so, kaj početi, da bi pregnali brezdelje, in kako bi v dogajanje vključili svoje prijatelje, četudi ti niso v istem prostoru. Napisali so scenarij, vanj vpletli zanimive anekdote in druge ustvarjalne zaplete. Nato so se naučili vloge, film posneli ter ga slikovno in zvočno uredili.

Izdelek Roka Lavriča, Jureta Marklja in Lana Štimca, ki nosi naslov ‘Always Better Together’, je na državnem tekmovanju dosegel 1. mesto in bil nagrajen z zlatim priznanjem. Učenci so poleg širokega znanja tujega jezika in ustvarjalnega pristopa do snemanja filma pokazali tudi veliko mero samostojnosti, saj so celoten izdelek ustvarili na daljavo.

Za izvrsten uspeh učencem iskreno čestitamo.

K. Kramar

Dostopnost