Tudi v letošnjem šolskem letu smo četrtošolci na tehniški dan Promet povabili medse občinsko redarko go. Karmen Cesar.

V razredu smo se seznanili z vrstami  prometa, kje ta poteka, s prednostmi in slabostmi prometa ter o vrstah prometnih sredstev. Nato nam je občinska redarka v šolski avli predstavila delo medobčinske redarske službe. Na zelo zanimiv in poučen način je razložila, na kakšne načine smo otroci udeleženi v prometu. Zelo pozorni moramo biti na prehodih za pešce in hoji po pločniku, v avtomobilih moramo biti pripeti z varnostnim pasom in sedeti na zadnjem sedežu. Paziti moramo na vstopanje in izstopanje na šolskem avtobusu ter se na avtobusu obnašati v skladu z vsemi navodili, ki so določena za varno vožnjo. Odsvetovala nam je, da bi v šolo prihajali s skiroji in rolerji. Dokler nimamo opravljenega kolesarskega izpita, ne smemo v šolo prihajati s kolesom.

Po končanem pogovoru smo izvedli praktični del. Prehodili smo varno pot od šole do Mirne Peči in nazaj v šolo. Redarka nas je ob poti opozarjala na nevarne točke in nas naučila, kako pravilno reagirati ob različnih prometnih situacijah.

Pridobili smo koristne in zanimive izkušnje. Novo znanje bomo uporabljali vsak dan in s tem poskrbeli za svojo varnost v prometu.

Hvala ge. Karmen Cesar za zelo zanimivo in poučno predstavitev.

Povezava do fotografij: povezava

Mojca Starešinič

Dostopnost