V letošnjem šolskem letu je bilo na računalniškem področju izvedenih kar nekaj aktivnosti.

Za učence 2. in 3. razreda se je izvajal računalniški krožek, pri katerem so učenci spoznavali osnove računalniškega opismenjevanja in varno rabo računalnika. Naredili so tudi prve korake v svet programerske kode. Zaradi velikega števila prijavljenih se je interesna dejavnost izvajala v dveh skupinah.

Na šoli so potekala tudi različna računalniška tekmovanja. V novembru se je izvajalo tekmovanje Bober iz računalniškega razmišljanja, na katerem so lahko sodelovali učenci od 2. do 9. razreda. Tekmovanja se je udeležilo  26 učencev. Sedemnajst učencev je prejelo bronasto priznanje, en učenec se je uvrstil na državno tekmovanje. Državno tekmovanje je potekalo 19. 2. 2022 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Na državnem tekmovanje je učenec Rok Lavrič osvojil zlato priznanje.

Januarja je na šoli potekalo tekmovanje iz programiranja, ki ga pripravlja in organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije. Tekmovanje je bilo namenjeno učencem od 4. do 9 razreda. Učenci so tekmovanje lahko izvajali v izbrane programskem okolju, Scratch ali Python. Šolskega tekmovanja so se udeležili 4 učenci naše šole. Na državno tekmovanje se je uvrstil Rok Lavrič, kjer je dosegel zlato priznanje.

V februarju 2022 se je na šoli izvajalo tekmovanje iz programiranja z delčki kode Pišek. Tekmovanje se je letos izvajalo le na šolski ravni. Udeležilo se ga je 10 učencev naše šole.

Skozi celo leto pa je na šoli potekal tudi tečaj GirlsDoCode, katerega krovna organizacija je Digital School. Tečaj je bil namenjen učenkam v 5. in 6. razredu in se je izvajal od 1. 10. 2021 do 20. 5. 2022. Srečanja so potekala 1-krat tedensko po 1 šolsko uro (petek ob 7.30). Skupaj je bilo izvedenih 25 ur. Namen projekta je povečati zanimanje deklet za tehnologijo in druge STEM poklice, dvigniti nivo digitalne pismenosti med njimi, zmanjšati razlike med spoloma na delovnih mestih v IKT sektorju in ovreči predsodke o dekletih na STEM področju.

Dostopnost