Osnovna šola Toneta Pavčka je skupaj še s petimi evropskimi državami zasnovala projekt We are a T.E.A.M.! Together EU and Me!, znotraj programa Erasmus+. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani: http://www.ostpavcka.si/erasmus/

V tednu od 24. 10. do 28. 10. 2022 poteka mobilnost oz. delovno srečanje vseh članic, ki so vključene v projekt. Mobilnost je potekala v Sofiji, glavnemu mestu Bolgarije. Našo šolo so predstavljali tri učenke in trije učitelji. Rdeča nit srečanja je bila šport in aktiven način življenja, kar je tudi osrednja tema našega projekta. Poleg raznih športnih aktivnosti, pa učenci spoznavajo tudi kulturo države gostiteljice in ustvarjajo nova prijateljstva.

Prvi dan smo spoznali šolo gostiteljico. Pripravili so nam topel sprejem s kulturnim programom. Nato je sledila predstavitev šole, mesta in države. V popoldanskem času smo šli na obisk k županu okrožja, v katerem se šola nahaja. Dan smo zaključili na tradicionalni bolgarski večerji, ob spremljavi njihove glasbe in plesov.

Drugi dan je v dopoldanskem času šoli potekal športni dan, na katerem smo lahko tudi sodelovali. Popoldne pa smo obiskali muzej iluzij.

Tretji dan so nas peljali na izlet v še eno večje mesto v Bolgariji, Plovdiv.

Četrti dan je potekal košarkaški turnir. V popoldanskem času smo se odpravili na goro Vitošo. Na gori smo si ogledali samostan in se ustavili pri razgledni točki, z razgledom na mesto Sofija. Zvečer smo imeli zaključno tradicionalno bolgarsko večerjo s podelitvijo certifikatov.

Dostopnost