Vtisi učenk, ki so sodelovale na mednarodni izmenjavi v času od 24. do 28. oktobra v Bolgariji.

 

V okviru projektu Erasmus+ smo šle s sošolkami za en teden v Bolgarijo, Sofijo. Z letalom smo potovale z letališča v Zagrebu. V Sofiji smo hodile v osnovno šolo 107 Khan Krum. Meni je bila šola zelo posebna, saj se je zelo razlikovala od naše šole, imela je tudi precej drugačno okolico. Šola pa mi je bila še vedno lepa, bila je kar urejena. Mesto je bilo zelo veliko, imelo je veliko malih trgovinic in veliko podzemnih železnic. Čez cesto našega hotela je bil velik nakupovalni center, ki smo ga večkrat obiskali. Veliko smo hodili po parkih, trgih in si ogledali veliko znamenitih stavb in cerkev. Na cestah je bilo tudi veliko tirov za tramvaje. Večkrat smo jedli v tradicionalnih restavracijah. Učenci iz drugih držav so bili prijazni, najbolj pa smo se ujele z Ano Marijo iz Grčije. Na šoli smo z Bolgari igrale odbojko in se pogovarjale z Anni in Daro. V tem tednu smo spoznale, da je Bolgarija zelo drugačna od Slovenije ter da imajo tam zelo posebno kulturo in hrano. Meni je bila ta izmenjava zelo všeč, življenje tam pa ena posebna izkušnja.

                                                                                                                                                       Nuša Bobnar, 8. a

V soboto, teden pred počitnicami, smo 3 učenke 7. in 8. razreda odpotovale v Bolgarijo v okviru projekta Erasmus+. To je bilo moje prvo potovanje z letalom. V nedeljo smo si ogledali Sofijo, saj smo v tem mestu tudi bivali. V ponedeljek smo v osnovni šoli Khan Krum spoznali še druge učence iz drugih držav, ki so bili na izmenjavi. Zvečer smo imeli skupno večerjo s tradicionalno hrano in glasbo. V šoli smo imeli veliko športa, med drugim smo imeli košarkarski turnir, kjer smo osvojile medalje. Teden je bil kar naporen. Ogledali smo si muzej iluzij, pogledali nekatere znane cerkve, razgledno točko Vitoscha in razne muzeje. Najbolj mi je bil všeč muzej iluzij. Jedli smo tudi v McDonald’su. Domov smo se vračali v soboto, opazovali sončni zahod na letalu in srečno pristali na letališču v Zagrebu.

                                                                                                                                          Linnea Svenja Cesar, 7. b

V okviru projekta Erasmus+ smo za en teden odšli v Bolgarijo. Naše potovanje se je pričelo na letališču v Zagrebu, od koder smo leteli Sofijo. Dogajanje na letališču je bilo zelo vznemirljivo, polet z letalom pa miren in prijeten. Mogoče je bil malo dolg, ker smo nestrpno pričakovale, kaj nas čaka v Sofiji. Šola, ki smo jo obiskale, je bila velika in urejena. Za razliko od naše šole je bilo v okolici ogromno lukenj. Vsi učitelji in učenci, ki smo jih srečali, so bili do nas zelo prijazni. Veliko se ukvarjajo s športom, predvsem imajo radi odbojko. Z učenci iz ostalih držav smo se družili na ogledih mest, na košarkarskem turnirju in ogledu predstavitev, ki so jih pripravile posamezne šole. Največ smo se družile z Grkinjo, ki je bila poleg nas treh edina punca. Sofija je veliko in lepo mesto. Ogledali smo si veliko znamenitosti. Najbolj všeč mi je bil muzej iluzij. Ogledali smo si tudi mesto Plovdiv. Meni je bilo mesto lepše kot Sofija. Ima veliko simetričnih stavb. Bolgarska tradicionalna hrana je podobna naši. Zelo značilne za Bolgarijo so vrtnice in dišave, ki jih naredijo iz njih. Teden, ki smo ga preživele v Sofiji, je bil zanimiv. Spoznale smo znamenitosti Sofije, se športno udejstvovale, spoznavale delo na šoli in v angleščini poklepetale z ostalimi udeleženci. Ta izkušnja mi je bila zelo všeč.

                                                                                                                                                        Lana Kramar, 8. a

 

Dostopnost