Učenke 6. razreda Manca, Lili in Hana Neža preživljajo teden v Atenah, v Grčiji. V ponedeljek so se udeležile uradnega sprejema v osnovni šoli, nato pri županu, v popoldanskem času pa so se skupaj z ostalimi udeleženci preizkusile v igre petanka.

Torek je minul v spoznavanju Akropole, ogledale so si več antičnih zgradb velikega arhitekturnega in zgodovinskega pomena, zgodovinski center, v popoldanskem delu so se sprehodile po Plaki, kjer so v eni od tipičnih restavracij preizkušale grške jedi.

Sreda je bila športno obarvana. Udeleženci in učenci  5th Primary School of Egaleo so se preizkusili v teku ter različnih zabavnih atletskih poligonih. Zaključek je minil s simbolično podelitvijo medalj za sodelovanje. V drugem delu dneva so udeleženci preživel popoldne v Stavros Niarchos Foundation cultural centru, kjer so si ogledali opero in knjižnico ter se pozabavali v parku.

V četrtek so se zgodaj zjutraj odpravili iz Aten in se skozi korintski kanal podali na vožnjo po Polopenezu. Ogledali so si starodavni teater v Epidavrosu in staro grško prestolnico Nafplion.

 

Več fotografij v fotogaleriji: https://ostp.splet.arnes.si/solska-galerija-slik/

ter na FB  in IG
Dostopnost