Učenke Lana, Elza in Tinkara so se  v času od 29. 5. do 2. 6. 2023 skupaj z učiteljicama udeležile zadnje mobilnosti v okviru projekta Erasmus+. 

Teden so preživele v kraju Tarnobrzeg, ki je mesto na jugovzhodu Poljske, na vzhodnem bregu reke Visle. Po uradnem sprejemu na šoli so si skupaj z ostalimi udeleženci ogledale šolo, spoznale šolski sistem ter spoznale mesto. V popoldanskem času pa so se z avtobusom odpeljale na ogled zgodovinskega mesta Sandomirez, kjer so bolje spoznale zgodovino in kulturo Poljakov.

Drugi dan je bil športno obarvan. Učenci so se preizkusili v igranju odbojke, se z jadrnico
popeljali po jezeru, za konec dneva pa spustili po zip line.

V sredo zjutraj smo se v zgodnjih urah napotili v kraj Oświęcim in si v tišini ogledali nepredstavljivo – zloglasno nemško koncentracijsko taborišče Auschwitz, ki je delovalo med drugo svetovno vojno. 

Popoldanski čas smo preživeli v mestu Krakow, ki je eno najstarejših in drugo največje mesto na Poljskem. Leži na jugu Poljske, 350 kilometrov južno od glavnega mesta Varšave ob reki Visli, nastal pa je okoli gradu Vavel.

Četrtek dopoldan je minil v nekoliko prazničnem vzdušju. Z avtobusom smo se odpeljali v kraj Nowa Deba in si ogledali muzej novoletnih okraskov (bunkic), sam postopek izdelave, za konec pa si je vsak udeleženec izdelal svojo bunko za spomin. V popoldanskem času so se učenci preizkusili v plezanju in naša dekleta so bila tista, ki so na vrh splezala prva. Bravo!

Projekti teden se je zaključil športno in v pozitivnem vzdušju. Veseli smo bili, da smo se lahko ponovno srečali, si izmenjali izkušnje in znanje ter skupaj ustvarili nove spomine.

Po dolgi poti smo se vsi udeleženci srečanja na Poljskem srečno vrnili domov v svoje kraje.

 

Nekaj fotografij izmenjvae si lahko ogledate spodaj, več pa v šolski fotogaleriji: https://photos.app.goo.gl/3xpMF54ZxEufUdgM7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost