Kot vsak začetek šolskega leta, smo tudi letos v 4. razredu začeli s pomembno temo o varnosti v prometu. V petek, 8. 9. 2023, smo imeli v 4. razredu tehniški dan Promet v sodelovanju z občinsko redarko občinska go. Karmen Cesar.

V razredu so se učenci seznanili z vrstami  prometa, kje ta poteka, s prednostmi in slabostmi prometa ter o vrstah prometnih sredstev. Nato je občinska redarka v šolski avli predstavila delo medobčinske redarske službe. Na zanimiv in poučen način je razložila, na kakšne načine so otroci udeleženi v prometu. Zelo pozorni morajo biti na prehodih za pešce in hoji po pločniku, v avtomobilih morajo biti pripeti z varnostnim pasom in sedeti na zadnjem sedežu. Paziti morajo na vstopanje in izstopanje na šolskem avtobusu ter se na avtobusu obnašati v skladu z vsemi navodili, ki so določena za varno vožnjo. Odsvetovala je, da bi v šolo prihajali s skiroji in rolerji. Dokler nimajo opravljenega kolesarskega izpita, ne smejo v šolo prihajati s kolesom.

Po končanem pogovoru je sledil praktični del. Prehodili smo varno pot od šole do Mirne Peči in nazaj v šolo. Redarka je ob poti opozarjala na nevarne točke in učence naučila, kako pravilno reagirati ob različnih prometnih situacijah. Pridobili so koristne in zanimive izkušnje. Novo znanje bodo uporabljali vsak dan in s tem poskrbeli za svojo varnost v prometu. Hvala ge. Karmen Cesar za odlično večletno sodelovanje in poučno vodenje učencev skozi pasti v prometu.

Mojca Starešinič                        

Fotografije se nahajajo v fotogaleriji: https://sites.google.com/ostpavcka.si/fotogalerija/galerija

Dostopnost