V ponedeljek, 30. 9. 2024, je v Osnovni šoli Toneta Pavčka v sodelovanju z Občino Mirna Peč potekala 18. otroška likovna ustvarjalnica, tokrat z naslovom Pogled vase (avtoportret). Likovne ustvarjalnice se je udeležilo 75 mladih likovnikov in 20 mentorjev z devetnajstih osnovnih šol – Šmarjeta, Šentrupert, Trebnje, Dobrnič, Mokronog, Žužemberk, Raka, Otočec, Črnomelj, Brusnice, Grm, Veliki Gaber, Stopiče, Mirna, Stopiče, Dolenjske Toplice, Vavta vas, Semič, Toneta Pavčka, sodelovali pa so tudi dijaki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije.

Mladi likovniki so vse dopoldne ustvarjali v šoli – v učilnici, avli šole ali zunaj šole. Poudarek letošnje likovne ustvarjalnice je bil na slikanju (tempera, akril, akvarel, kolaž …) ali risanju (svinčnik, tuš, flomaster …) avtoportreta, ki je bil lahko realističen ali abstrakten.

Idejni vodja otroških likovnih ustvarjalnic je bila učiteljica likovne umetnosti v OŠ Toneta Pavčka Aleša Sušnik Škedelj. Kot vsa leta doslej, je mlade nadarjene likovnike nagovoril in spremljal kustos Jožef Matijević, ki bo podal strokovno oceno nastalih del.

Odprtje razstave nastalih del bo v Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v torek, 3. 12. 2024, ob 17. uri na Ta veseli dan kulture.

Fotografije si lahko ogledate v spletni galeriji: Galerija

Dostopnost