Naša šola se je v letošnjem šolskem letu pridružila Društvu radi pišemo z roko. Med 21. in 25. januarjem 2019 smo obeležili Teden pisanja z roko. Izvedli smo različne dejavnosti, povezane s pisanjem; prvošolci so raziskovali pisave zaposlenih, pokazali, kako se podpišejo ter k sodelovanju povabili devetošolce; le-ti so jim prebrali pravljico, poslušali njihovo branje, nato pa jim pokazali, kako se podpišejo oni. Skupaj so si ogledali rokopise zaposlenih, jih primerjali in ugotavljali, komu bi pripadali. Ja, poznalo se je, da dlje kot obiskuješ šolo, več pisav prepoznaš J.

Vse, kar smo raziskovali in zapisali, smo razstavili na hodniku 1. triletja. K sodelovanju smo povabili tudi starše prvošolcev in mimoidoče, ki so želeli sodelovati ter dodati svoj rokopis; zapisali so: »To je moja pisava. Nihče drug nima take.« In se podpisali. Sprehodite se po našem hodniku in si oglejte, kako različni so naši zapisi.

Hvala vsem, ki ste sodelovali v tednu pisanja z roko ter z nami raziskovali. In vsem , ki se truditi v hitrem tempu življenja ohranjati pisanje z roko. Skupaj smo ugotovili, da niti dve pisavi nista enaki, vsaka je unikatna in izraz posameznika. Je posebna.

Kot pravi Tone Pavček:

»Vsak človek je zase svet,
čuden, svetal in lep
kot zvezda na nebu …«

DSC 2786

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Razredničarki 1. razreda

Dostopnost