Za 2. razredom je prijeten torek, ki je bil drugačen. Zjutraj smo se odpeljali v Brestanico, kjer na vhodu v kraj stoji mogočen grad Rajhenburg.
Ob že tako zanimivem gradu sta nam dan popestrili še dve delavnici. Začelo se je z iskanjem zaklada. Ko smo hodili po gradu, so bili v različnih prostorih skriti kovanci. Zlatnike smo spravljali v mošnjiček, za srebrnik smo morali pravilno odgovoriti na vprašanje, za bronasti kovanec pa smo morali opraviti nalogo. Preko igre smo se naučili veliko novega. Na koncu je sledil še ogled razstave Trapisti, kjer smo spoznali delo in življenje menihov trapistov. Fotografije so v fotogaleriji.

Pot smo nadaljevali v Krško, kjer smo si v tamkajšnjem kulturnem domu ogledali predstavo Deklica z vžigalicami. Predstava je bila zelo zanimiva, zlasti zaradi tega, ker smo si jo ogledali na odru ob igralcih.
Šlo je za zgodbo Hansa Christiana Andersena, ki je zgodba o upanju, obupu in ljubezni, postavljena pa v današnji čas hitrosti, velikih socialnih razlik. Otroci so pozorno spremljali predstavo.

Polona Zoran Perko

Dostopnost