Tudi letos smo se udeležili prireditve ob dnevu Zemlje. Potekala je v petek, 19. 4. 2109, na Novem trgu v Novem mestu.

Učenci Ekokrožka smo pripravili stojnico, kjer smo predstavili nekaj aktivnosti naše šole. Imeli smo veliko iger, ki so izdelane iz odpadnega materiala. Predstavili smo nekatere zdravilne divje rastline ter pripravili recepte za jedi iz koprive in čemaža. Imeli smo naraven jabolčni sok, ki je bil všeč vsem obiskovalcem. Naredili smo plakat, kjer smo zbrali nasvete, kako skrbeti za naravo in kaj narediti, da zmanjšamo odpadke. Predstavili smo tablete za straniščno školjko in pomivalni stroj, saj smo hoteli pokazati, da ni potrebno vse kupiti v trgovini, ampak je včasih tudi bolje, da kaj naredimo sami doma.

Za glasbo pa tako kot vsako leto poskrbi znan slovenski pevec, letos je bil to Zlatko. Na odru je nastopil tudi naš otroški pevski zbor s pesmijo Eko jaz in eko ti. Na koncu nas je doletela velika sreča, saj smo sodelovali na kvizu, ki ga je pripravila Komunala Novo mesto in dobili kar 8 daril od 10.

Dolenjske šole smo s stojnicami dokazale, da se mladi zavedamo pomena ekologije. Imeli smo se zelo lepo in z veseljem se ga bomo udeležili tudi drugo leto. 

Urša, 8. a

Dostopnost