Drugošolci smo imeli pester zaključek uvodnega tedna junija. V petek smo se odpravili na Veliko planino, kjer smo si ogledali planšarski muzej. Malico smo imeli zavite v kuhinjske krpe tako kot nekoč. Po povratku domov je bilo nekaj ur počitka, potem pa smo spet zbrali v šoli.
Noč v šoli, spanje s petka na sobote, smo pozdravili s pesmico. Skupaj  s starši smo si uredili postelje in naredili loke ter puščice. Nato smo se poslovili od staršev, jim pomahali in se odpravili na lov za zakladom. Spretno smo sledili oznakam, ki so nas vodile skozi gozd do skritega zaklada. Da smo prišli do njega, smo morali opraviti nekaj prijetnih nalog. Na koncu pa nas je pričakal zaklad. To je bila slastna večerja, ki so jo pripravili starši.

Na jasi ob gozdu so zakurili ogenj, ob katerem smo si spekli hrenovke. Poskrbeli so tudi za sladke dobrote. Na tem mestu najlepša hvala, starši. Siti in zadovoljni smo prepevali vso pot do šole, kjer smo preizkusili naše loke s streljanjem v tarče. Sledil je ples v pižamah, s pravljico pa smo sklenili naš dan, ki je bil pester, noč pa kratka. Prvi so se prebudili že ob 6. uri. Nato smo se uredili, pospravili »spalnice« in odšli na zajtrk v Mirno Peč. V trgovini smo si kupili krof, v lokalu pa so nam pripravili kakav. Ob 8.30 so nas pred šolo pričakali starši in vsi smo polni novih vtisov in doživetij odšli domov.

                                                                                                                    Polona Zoran Perko

Dostopnost