V četrtek, 9. 9. 2022, smo imeli v 4. razredu tehniški dan na temo promet.  Udeležili so se ga učenci 4. a in 4. b razreda, razredničarki, spremljevalni učiteljici Tjaša Travižan Drenovec ter Eva Perko in občinska redarka ga. Karmen Cesar.

V razredu smo se seznanili z vrstami  prometa, kje ta poteka, s prednostmi in slabostmi prometa ter o vrstah prometnih sredstev. Nato nam je občinska redarka v šolski avli predstavila delo medobčinske redarske službe. Na zelo zanimiv in poučen način je razložila, na kakšne načine so otroci udeleženi v prometu. Zelo pozorni morajo biti na prehodih za pešce in hoji po pločniku, v avtomobilih moramo biti pripeti z varnostnim pasom in sedeti na zadnjem sedežu. Paziti morajo na vstopanje in izstopanje na šolskem avtobusu ter se na avtobusu obnašati v skladu z vsemi navodili, ki so določena za varno vožnjo. Odsvetovala je, da bi v šolo prihajali s skiroji in rolerji. Še posebej je opozorila na varnost z električnim skirojem. Dokler učenci nimajo opravljenega kolesarskega izpita, ne smejo v šolo prihajati s kolesom.

Po končanem pogovoru smo izvedli praktični del. Prehodili smo varno pot od šole do Mirne Peči in nazaj v šolo. Redarka je ob poti opozarjala na nevarne točke in nas naučila, kako pravilno reagirati ob različnih prometnih situacijah.

Zadnjo uro smo v razredu izvedli evalvacijo tehniškega dne.

Pridobili smo koristne in zanimive izkušnje. Novo znanje bomo uporabljali vsak dan in s tem poskrbeli za svojo varnost v prometu

 Razredničarki: Mojca Starešinič in Patricija Štrbuncl Jalovec

Dostopnost