Na naši šoli smo tudi letos od 3. do 9. oktobra praznovali Teden otroka, ki je potekal pod sloganom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Slogan izhaja iz pesmi “Skp se mava dobr“ pri otrocih zelo priljubljenega Nipkeja, ki je letos ambasador Tedna otroka. Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato smo se tudi pri dejavnostih osredotočali na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave.

Učenci so se lahko družili pri družabnih igrah, skupaj so pekli pice, ustvarjali nakit iz recikliranih materialov, mikroskopirali, igrali na lastne instrumente ter izbirali najljubše melodije za krajšanje minut med glavnim odmorom. V večini oddelkov pa je to bil tudi teden brez domačih nalog in ocenjevanj.

Učenci od 1. do 3. razreda so cel teden pridno vadili ples ob pesmi Skp se mava dobr in na koncu tudi ustvarili videoposnetek, s katerim sodelujejo na nagradnem natečaju. Slogan so vzeli čisto zares in se za ta namen povezali, prvošolci z otroki iz vrtca, drugo- in tretje šolci pa med seboj.  Spoznali so, da se imajo skupaj prav zares dobro.

Za učence od 1. do 3. razrda je bil to prav poseben teden, saj cel teden niso imeli domačih nalog. Učiteljice pa smo načrtovale take aktivnosti, da smo kar se da veliko časa preživeli zunaj.

V 1. razredu smo učiteljice v cel teden poskušale vključiti čim več aktivnosti, kjer bi se med seboj družili. Tako smo skupaj tudi v sodelovanju z bodočimi prvošolci pripravili plesno koreografijo. V gozdu  smo pod krošnjami prebrali pravljico o Zverjascu in izdelovali skrivališča za malo miško. V petek so učenci v šolo lahko prinesli svojo najljubšo igračo, s kateroigro so se lahko igrali v jutranjem varstvu in tudi v podaljšanem bivanju, uporabili pa smo jo tudi pri pouku. Izvedli smo tudi tehniški dan, kjer smo iz kostanja in papirja izdelovali razredno dekoracijo ter se udeležili kostanjevega piknika, kamor so nas povabili otroci in vzgojiteljice enote Polonca.

Drugošolci in njihove učiteljice so v tem tednu zamenjali vloge in domače naloge so tako za spremembo opravljale učiteljice. Učenci so vsak dan določili nalogo za učiteljici in preverjali ali so naloge ustrezno opravljene. Imeli so tudi tri dneve dejavnosti in sicer naravoslovna dneva Raziskovalni dan in Skp se mava dobr v gozdu ter  tehniški dan Spretni prstki.

V 3. razredu so poleg plesnega natečaja pripravili tudi izdelke za Likovni nateča Zdravko Lidlj in posneli zvočni posnetek v narečju. Izvedli so kulturni dan Skupaj se imamo dobro in naravoslovni dan Skup se mamo fajn v gozdu. Imeli so tudi dan igrač. V 3.b razredu so si lahko izbirali s kom želijo sedeti v šolski klopi in pripravljali domače naloge za učiteljico.

Vsi učenci prve triade so si v sklopu Tedna otroka v Kulturnem domu Mirna Peč ogledali gledališko predstavo Vsi otroci sveta, v izvedbi Miškinega gledališča. 

Učenci so izrazili izredno zadovoljstvo nad tednom, saj so čutili, da je to teden, ki je resnično

namenjen le njim.

Utrinke najdete na naslednji povezavi FOTOGRAFIJE TEDEN OTROKA

Barbara Avguštinčič in Mojca Novak

Dostopnost