Včeraj je bil v Novem mestu tradicionalni atletski miting mladih na katerem so sodelovali mladi iz Dolenjske in Posavja. Na tekmovanju so se odlično odrezali naši učenci in osvojili 12 medalj.

V teku na 600 m je zmagala športnica šole za letošnje šolsko leto Karin Brodnik. Karin je vodila od štarta do cilja in brez težav zmagal. Drugo zmago je med leto dni starejšimi učenci osvojil Žan Vid Matkovski iz 4. a v teku na 300 m. Žan Vid je tekmovalce zasledoval do zadnjih 50 m in nato silovito pospešil. V končnici teka je premagal ravno Gala Doljaka iz 5. b in smo v tej disciplini dosegli dvojno zmago.

Druga mesta so osvojili še Maks Progar Brinjevec, letošnji najboljši športnik naše šole, ki je v teku na 600 m zmago izgubil v zadnjih metrih, udeleženec državnega prvenstva v teku na 60 m, Patrik Jarc, Nika Brezar v metu vorteksa, Svit Krevs v skoku v daljino in Žan Vid Matkovski v teku na 60 m.

Tretja mesta so osvojili Vid Gorenc v metu vorteksa, Nika Brezar v teku na 60 m, Lili Lenko v teku na 600 m in Maks Progar Brinjevec v teku na 60 m.

Vsem učencem, ki so uspešno zastopali našo šolo iskreno čestitamo.

Dostopnost