V šoli smo v torek, 26. septembra 2023, obeležili evropski dan jezikov. Z njim smo poudarili pomen učenja jezikov ter spodbujali večjezičnost in medkulturni dialog. Za temo letošnjega dneva smo izbrali pravljice, s katerimi smo se navezali na prednostno nalogo šole, ki vključuje razvijanje bralnega razumevanje.

Ob prihodu v šolo je vsak učenec prejel vstopnico, na kateri so bili nanizani dogodki, ki so jih pripravili učenke in učenci od 7. do 9. razreda z mentorji. V času predure smo priredili kviz o znanju jezikov, na katerem so se pomerili oddelki predmetne stopnje. Med 5-minutnimi odmori smo predvajali pesmi v različnih evropskih jezikih. Po 3. šolski uri pa so učenci prisluhnili radijski oddaji o dnevu jezikov.

Do konca tedna so na hodniku v pritličju učenci razredne stopnje lahko sodelovali na lovu na zaklad. Nagrajenci bodo izžrebani prihodnji teden. Ves teden je bila v avli pripravljena razstava o evropskih jezikih in pravljicah iz različnih držav. Pri pouku slovenščine, angleščine in nemščine smo nekaj pravljic tudi prebrali.

K. Kramar

Dostopnost