29. september je dan, ki je za našo šolo še posebej pomemben. Na ta dan se vsako leto spominjamo rojstva Toneta Pavčka, pesnika, po katerem naša šola nosi ime in ki bi na današnji dan praznoval svoj 95. rojstni dan.

Dan smo pričeli s proslavo, katere rdeča nit je bila Pavčkova poezija, program pa so dopolnili letošnji prvošolci, ki so po uspešno prestanem testu in zaobljubah postali enakopravni člani Skupnosti učencev OŠ Toneta Pavčka. Posebno doživetje pa je bilo zaključno skupinsko petje šolske himne in zvok harmonik ob Slakovi skladbi Čebelar.

Nato so učenci 3. in 7. razreda odšli do Pavčkovega doma v Šentjuriju, kjer so se še pobliže spoznali z življenjem in delom našega pesnika, ostali oddelki pa so dan preživeli v duhu medoddelčne povezanosti.

Skupaj so brali, predvsem Pavčkovo poezijo, se igrali pantomimo, uživali v socialnih in gibalnih igrah, pripravljali in iskali lov na zaklad, se igrali uganke ipd., predvsem pa uživali v spoznavanju novih prijateljev in medsebojnem sodelovanju. 

Tone Pavček je na ta način v pozitivnem vzdušju ponovno združil vse mirnopeške učence in jim vlil pogum za uspešno šolsko leto.  

Fotografije si oglejte v šolski fotogaleriji.

Mojca Novak

Dostopnost