V sredo, 29. 11. 2023, je v športni dvorani OŠ Toneta Pavčka potekal kvalifikacijski turnir za starejše dečke v malem nogometu. Naši učenci so odigrali dve tekmi in obe zmagali. V prvi tekmi so se naši nogometaši pomerili z vrstniki iz OŠ Dolenjske Toplice in zmagali z rezultatom 5:2. Po prvem polčasu je bil rezultat 1:0 za naše nogometaše, vendar je  nervoza v drugem polčasu popustila in kmalu je bil delni rezultat 4:0 za OŠ Toneta Pavčka. Tako so v igro lahko vstopili tudi igralci s klopi.

V drugi tekmi sta se pomerili ekipi OŠ Dolenjske Toplice in OŠ Vavta vas. Zmagali so nogometaši OŠ Vavta vas, in sicer z rezultatom 3:2. Na tretji tekmi turnirja sta se pomerili ekipi OŠ Toneta Pavčka in OŠ Vavta vas. Oboji so prikazali dobro in borbeno igro. Končni rezultat je bil 4:3 za OŠ Toneta Pavčka.

Tako so nogometaši OŠ Toneta Pavčka osvojili 1. mesto na kvalifikacijskem turnirju za starejše dečke v malem nogometu. Zadetke za OŠ Toneta Pavčka so prispevali štirje nogometaši: po tri zadetke sta prispevala Matevž Kukman in Lovro Duh, dva zadetka je prispeval Žiga Kužnik, enega pa Jakob Krevs. Nogometni gol je branil Jure Gašperič. Naši nogometaši so prikazali odlično igro in se z borbenostjo in nepopustljivostjo vse do konca zasluženo uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Poleg Matevža, Jureta, Žige, Jakoba in Lovra so ekipo naše šole sestavljali še: Anže Cesar, Urban Rozman, Gašper Žmavc, Aljaž Hrovatič, Lan Pugelj, Luka Primc, Lovro Globokar, Jan Kos, Žak Gole in Aleš Rupnik. Za zapisnikarsko mizo pa sta sedela prav tako nogometaša Matej Bevec in Gašper Brezar, ki sta pridno zapisovala zadetke in strelce na tekmah. Učenci so se z zmago uvrstili na področno tekmovanje, ki bo v četrtek, 7. 12. 2023, v ŠD Loka Črnomelj.

Boštjan Srovin 

Dostopnost