FOTOGRAFIJE ŠOLE V NARAVI SI LAHKO OGLEDATE V FOTOGALERIJI.

Učenci in učenke 4. razreda smo srečno prispeli v šolo v naravi v Osilnico.

Prvi dan

Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti Osilnici. Pot je bila zelooo dolga in polna ovinkov. Ko smo prispeli v hotel, smo šli najprej v sobe in si razpakirali prtljago. Potem smo pojedli malico, saj smo bili lačni. Po malici smo se preoblekli v kopalke ter šli na preverjanje plavanja v sosednjo stavbo.  Morali smo preplavati 2,5 dolžine bazena ter narediti mrtvaka. Učitelji so nas razdelili v 5 skupin. Potem smo šli na kosilo, ki je bilo zelo okusno. Po kosilu sta dve skupini plavali, ostali pa so poslušali zanimivosti o volku. Po malici smo se zamenjali. Sledila je še večerja in zabaven večer.

Timotej, 4. a

Imeli smo naporno vožnjo. Ko smo prišli, smo pojedli malico in odšli v sobe. Nato smo odšli plavat. Ko smo končali plavanje, smo odšli na kosilo. Potem smo imeli kratek počitek. Sledila je menjava skupin,  eni so odšli na plavanje, drugi pa smo imeli predavanje in malico. Nato smo se zamenjali. Ko smo končali, smo se odpravili na večerjo.

Tina, 4. b

Drugi dan

Zjutraj smo se zbudili in pospravili svoje sobe, saj so jih učiteljice ocenile. Po zajtrku smo šli plavat. V bazenu smo plavali žabico, preplavati smo morali 50 m in narediti mrtvaka. Po plavanju smo se odpravili na sprehod po Osilnici. Šli smo do šole, cerkve, reke Čabranke in Kolpe. Ogledali smo si, kako so si bobri naredili jez in kako so zgrizli drevo. Imeli smo dobro kosilo, in sicer govejo juho, pire krompir, polpet in paradižnikovo omako. Popoldne smo plezali po plezalni steni, kar nekaj sošolcev je priplezalo do vrha. Še enkrat smo šli v bazen. Naučili smo se skakanja na glavo in se zabavali ob raznih nalogah. Po večerji smo imeli zabavne igre ter uživali v igralnici. Utrujeni smo se odpravili spat.

Kaja in Teja, 4. a

Včeraj smo imeli filmski večer. Danes, 22.02.2022, smo se zbudili ob 7.00, se oblekli in pospravili sobe. Ob 8.00 smo šli na zajtrk in na bazen. Na bazenu smo bili od 11.00 do 12.30. Potem ko smo prišli iz bazena, smo šli na kosilo in ponovno na bazen. Iz bazena smo šli v sobe in se igrali. Ko smo se nehali igrati smo šli na malico, po malici smo šli na delavnico. Po delavnici smo šli v igralnico. Tam smo igrali namizni nogomet, namizni tenis in igralne karte. Potem smo se še igrali dve skupne igre. Po končanih igrah smo si umili zobe in šli spat.

Domen in Tian, 4.b

Tretji dan

Danes zjutraj smo se zbudili in šli na zajtrk. Lahko smo si vzeli različne jedi. Po zajtrku smo šli plavati. Pote smo šli z učiteljem Klemnom v gozd. Tam smo spoznali veliko zanimivih stvari. Hranili smo tudi jelene. Sledil je prosti čas, igrali smo badminton, nogomet in košarko. Potem smo šli na kosilo, ki je bilo zelo dobro. Po kosilu smo šli še enkrat plavati, plavali smo kravl in hrbtno plavanje. Nato smo šli streljati z lokom. Za prvič nam je šlo kar dobro. Nekateri so skoraj zadeli sredino tarče. Zvečer smo šli na večerjo. Nato smo šli na disko zabavo. Plesali smo eno uro. Po zabavi smo se uredili za spanje.

Nik in Timotej, 4. a

Danes zjutraj smo šli ven telovadit. Potem smo šli na zajtrk. Po zajtrku smo šli na pohod in spoznavali živali in rastline. Hranili smo jelene. Nato smo šli plavat. Po plavanju smo šli na kosilo. Sledilo je plezanje. Potem je bila malica. Po malici smo šli drugič plavat. Sledila je večerja. Na koncu smo imeli disko.

Matevž in Ela, 4. b

Četrti dan

Zjutraj smo se oblekli in odšli na telovadbo. Po telovadbi smo odšli na zajtrk, ki je bil zelo okusen. Po zajtrku smo odšli na lokostrelstvo. Tam smo se naučili kako pravilno držati lok in ciljati na tarčo. Po lokostrelstvu smo igrali košarko proti učiteljičini ekipi, zmagala je učiteljičina ekipa. Plavati smo šli od 11.00 do 12.30. Po plavanju smo odšli na kosilo. Po kosilu smo odšli na plavanje od 14.30 do 16.00. Po plavanju smo odšli na ribolov. Nismo ujeli nobene ribe. Našli smo veliko draguljev. Na večerjo smo odšli ob 19.00 in prišli smo ob 19.45. Zvečer so imeli pokaži kaj znaš. Ko je bilo igre konec, smo odšli spat.

Dan je bil zelo zabaven in lep.

Neža in Rok, 4.b

Zjutraj smo vstali in se razgibali. Pri telovadbi smo se lovili in ogreli z gimnastičnimi vajami. Po telovadbi smo šli na zajtrk. Imeli smo samopostrežni zajtrk. Nato smo šli plavat. Pri plavanju smo se naučili hrbtno plavanje. Dopoldne smo končali s  pohodom do bližnje reke Kolpe. Tam smo lovili ribe. Žal nismo imeli sreče. Nato smo se vrnili v hotel in odšli na kosilo. Za kosilo smo imeli govejo juho z rezanci, za glavno jed pa smo imeli solato, pečen krompir, fižol in pečenko. Po kosilu smo končno imeli prosti čas.

Popoldne smo šli v gozd. Razdelili smo se v dve skupini. Na fante in punce. Vsaka skupina je v 20 minut poskusila narediti bivak. Ko smo se vrnili nazaj, smo imeli malico. Potem pa smo šli še enkrat na bazen. Naučili smo se prsnega plavanja pod vodo. Učitelji so nam dali nalogo, da plavamo 10 minut brez predaha. Nekaterim je uspelo. Ko smo se vrnili iz bazena, smo odšli na večerjo. Pri večerji smo jedli riž, omako in meso, za sladico pa smo imeli slastno tortico. Po končani večerji smo imeli »Pokaži kaj znaš«. Predstavili smo se z različnimi točkami. Vsi smo zelo uživali. Pripravili smo se za spanje in utrujeni ulegli v postelje.

Nik Ž., 4. a

Več fotografij si boste lahko od naslednjega tedna ogledali v fotogaleriji.

Dostopnost